Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Amanda Lydahl är Årets kockelev

Publicerat måndag 8 maj kl 09.43
Amanda Lydahl: Det kändes fantastiskt kul
(0:59 min)
Amanda Lydahl när hon tävlade i gymnasie SM i matlagning.
Foto: Laila Löfkvist/Region Gotland

Amanda Lydahl från Wisbygymnasiet tog hem Första priset i tävlingen Årets Kockelev, som en av landets mest etablerade tävlingar för unga kockar.

I finalen lagade tävlingsdeltagarna samma rätt som som skickats till uttagningen. 

Amanda gjorde en gräddbrässerad kålrot med en smörad kålbuljong, sotad sparris och gotlandslinser.

Hon tror att rätten låg på en bra nivå, den var inte för avancerad för tiden som gällde och inte för enkel heller, utan hon fick ett bra flöde i köket. 

Det går bra för kockelever frånWisbygymnasiet, vilket Amanda förklarar med bra lärare och praktikplatser som inspirerar och motiverar till att fortsätta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".