Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Just nu
Europa League-lottningen: Östersund mot Arsenal Varning för halka - lastbil fast i Lasarettsbacken.

PayEx säljs till Swedbank

Publicerat onsdag 10 maj kl 14.00
Vd Klavestad: En stor dag för PayEx
(2:14 min)
Leif Karlsson ansvarig för betalningslösningar på Swedbank, Raymond Klavestad vd för Payex och Birgitte Bonnesen, vd för Swedbank.
Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio

Liverapportering från presskonferensen där Payex vd Raymond Klavestad och Leif Karlsson på Swedbank berättar att Max Hansson säljer sitt livsverk som nu vuxit till en internationell koncern.

Jonas Neuman, P4 Gotland Sveriges Radio: Presskonferensen i Vinterträdgården hos Payex börjar kl 14:15. Strax efter det kan vi börja berätta om vad som sägs, och vad det innebär att Swedbank köper företaget. Jag som liverapporterar heter Jonas Neuman och är digital redaktör på P4 Gotland. Reporter Magnus Liljesköld gör intervjuerna och de kan du höra under eftermiddagen i våra nyhetsändningar och program.

11:11, 10 May 2017

Jonas Neuman, P4 Gotland Sveriges Radio: Payex vd Raymond Klavestad säger att det är en stor dag för dem nu när Swedbank har köpt alla aktier i företaget. Payex grundare Max Hansson är inte på plats, men Raymond Klavestad säger at han är mycket nöjd med att överlåta verksamheten till Swedbank efter att ha drivit det i 45 år.

14:13, 10 May 2017

Jonas Neuman, P4 Gotland Sveriges Radio: Birgitte Bonnesen, vd Swedbank, säger att det är mycket positivt och att Payex och Swedbank kompletterar varandra.

14:14, 10 May 2017

Jonas Neuman, P4 Gotland Sveriges Radio: Birgitte Bonnesen på Swedbank säger att de kunde ha utvecklat en liknande verksamhet själva, men väljer att köpa Payex. Och hon tycker att det finns mycket likheter mellan företagen.

14:15, 10 May 2017

Jonas Neuman, P4 Gotland Sveriges Radio: Leif Karlsson som är ansvarig för olika betalningslösningar på Swedbank bekräftar att de och Payex kompleterar varandra på ett bra sätt och att Payex kommer att fortsätta som ett separat dotterbolag till Swedbank.

14:16, 10 May 2017

Jonas Neuman, P4 Gotland Sveriges Radio: De fick nu en fråga om Payex ska vara kvar på Gotland, och det säger både Leif Karlsson och Birgitte Bonnesen att så blir det.

14:18, 10 May 2017

Jonas Neuman, P4 Gotland Sveriges Radio: Payex vd Raymond Klavestad säger att så länge företaget är konkurrenskrraftigt kommer det att finnas kvar på ön.

14:19, 10 May 2017

Jonas Neuman, P4 Gotland Sveriges Radio: Nu är presskonferensen avslutad och det är dags för enskilda intervjuer. P4 Gotlands reporter Magnus Liljesköld ska nu intervjua Leif Karlsson och Birgitte Bonnesen på Swedbank.

14:23, 10 May 2017

Jonas Neuman, P4 Gotland Sveriges Radio: När presskonferensen hade övergått i intervjuer dök plötsligt Max Hansson upp. Han berättade att det varit mycket känslosamt att träffa personalen idag och beräta om att han definitivt drar sig tillbaka och lämnar över sitt livsverk som han grundade som Faktab Finans 1972. 45 år senare lämnare han vidare till Swedbank som lovat att verksamheten ska fortsätta i Visby och på Gotland. Men vad han fått betalt för sitt företag, det berätar han inte - det ska vara konfidentiellt. Du får gissa svarade Max Hansson på den frågan. Intervjun med honom hör du i eftermiddag i P4 Gotland.

14:42, 10 May 2017


Det var känslosamt för Payex grundare Max Hansson att lämna sitt livsverk

Det var känslosamt för Payex grundare Max Hansson att lämna sitt livsverk

15:21, 10 May 2017


Leif Karlsson, Swedbank, Raymond Klavestad, vd Payex och Birgitte Bonnesen vd för Swedbank.

Leif Karlsson, Swedbank, Raymond Klavestad, vd Payex och Birgitte Bonnesen vd för Swedbank.

15:23, 10 May 2017


Swedbanks vd Birgitte Bonnesen och Payex grundare Max Hansson.

Swedbanks vd Birgitte Bonnesen och Payex grundare Max Hansson.

15:25, 10 May 2017

Jonas Neuman, P4 Gotland Sveriges Radio: Nu tackar vi för oss från Vinterträdgården i Payex lokaler på Wollters gränd i Visby innerstad, jag som skrivit här, fotograferat och intervjuade Max Hansson heter Jonas Neuman, Magnus Liljesköld intervjuade ansvariga på Payex och Swedbank - intervjuer som finns på annan plats här på P4 Gotlands hemsida, sverigesradio.se/gotland. Patrik Ohlsson såg till att tekniken fungerade. Har du synpunkter eller undrar något, mejla oss på gotlandsnytt@sverigesradio.se

15:29, 10 May 2017

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".