Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
(1:16 min)
Gotländska råvaror på matfestival
Publicerat onsdag 12 juli kl 11.20
Thomas Östlund matfestival
Thomas Östlund, initiativtagare. Foto: Erik Thiman/Sveriges Radio

Bröd, dressing, nöt- och lammkött. Allt på hamburgaren kommer från Gotland. Just nu pågår en musik- och matvecka i Visby hamn.

Thomas Östlund är initiativtagare till matfestivalen i samarbete med Visby strandfestival. Han har funderat över hur vi kan bredda varumärket Gotland i fråga om mat.

– Vi har många otroligt duktiga producenter på ön. Vi ska lyfta fram vår produktion i större utsträckning, säger han.

Det finns många kända veckor på Gotland och nu hoppas Thomas Östlund att vecka 28 ska komma att kännetecknas som en musik- och matvecka även i framtiden:

Vi hoppas på succé så att det blir tradition.

Matfestivalen är gratis för alla mellan klockan 11 och 16 varje dag, 12-14 juni. På kvällen förvandlas festivalområdet till musikfestival. Flera olika artister kommer att uppträda, bland annat Petter, Titiyo med flera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".