Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Två alternativ för Vamlingbo prästgård

Publicerat fredag 17 maj 2002 kl 10.46
Öja pastoratfullmäktige går vidare med två framtida alternativ för prästgården i Vamlingbo efter omröstning. Fjorton ledamöter röstade för både försäljning och uthyrning av prästgården, medan tre ledamöter endast vill ha prästgården uthyrd i framtiden.
Länsstyrelsen har inga invändning mot planerna på att inrätta ett Naturrum och ett Lars Jonsson-museum där. Eftersom prästgården är byggnadsminnesförklarad får inga större förändringar göras, men samtidigt måste byggnaden också underhållas och vårdas. Länsstyrelsen är också beredd att stå för en del av kostnaderna för ett naturrum. Förutom länsstyrelsen ser Hoburgs Näringslivs- och Intresseförening en rad andra tänkbara finansiärer som Riksantikvarieämbetet, Nutek, EU, Statens konstråd och LRF. I höst fattar pastoratfullmäktige definitivt beslut om framtiden för Vamlingbo prästgård.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.