Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Kris för Roma Kungsgård

Publicerat fredag 30 september 2005 kl 11.11

Hela samarbetet kring Roma Kungsgård håller på att spricka. Och det kan innebära att framtiden för Romateatern äventyras.

I ett brev till kommunledningen uppger Roma-teatern att de inte längre ser nån framtid i Roma Kungsgård med nuvarande ägare, eftersom bolaget inte kunnat lämna en tillfredsställande redogörelse för ekonomin.

Enligt företrädare för Roma-teatern så är Kungsgårdens aktiekapital förbrukat. De påpekar bland annat att det saknas redovisning av sommarens entréavgifter.

Men de uppgifterna tillbakavisas av Kenneth Täckenström som haft hand om bolagets fakturering. Han säger att bolaget inte är på obestånd och att entréavgifterna redovisats löpande. Han ser Romateaterns brev som ett utspel för att få gehör för sina synpunkter i den infekterade frågan om utvecklingen av Roma Kungsgård.

Det parterna verkar vara överens om är att de har svårt att samarbeta och att de arbetar utifrån olika mål för Roma Kungsgård.

Fakta är också att styrelsen i Roma Kungsgård AB lämnat sina uppdrag i somaras. Ordförande i styrelsen var Berit Rollén.

Fastigheterna vid Roma Kungsgård ägs av Statens Fastighetsverk som i sin tur hyr ut lokalerna till kommunen som sen hyr ut till Roma Kungsgård AB.

I brevet till kommunen föreslår Romateatern att det utses en ny entreprenör som ansvarar för café och restaurangrörelsen, att Roma Kungsgård AB får en ny styrelse och att det bolaget tecknar kontrakt med Fastighetsverket direkt. Det är också en lösning som Gotlands kommun förordar.

Även Kenneth Täckenström har förslag på hur driften av Roma Kungssgård ska lösas och han ser helst en breddning av intressenterna och för en ökad utveckling av hela området kring Kungsgården i Roma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".