Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Från en kyrka i Sverige. Vi sänder även gudstjänster som innehåller religionsmöten.

Du är i gott bevar

Publicerat söndag 15 maj 2011 kl 12.00
Jan Eirestål. Foto: Privat

I musikalen Kristina från Duvemåla talar Kristina med sin Karl-Oskar när hon är sjuk och livet går mot slutet. Dom talar om livet och om döden. Här blottas rädsla och tvivel men också stor kärlek. Kristina, som under alla år i det främmande landet levt i tro på sin Gud, säger till Karl-Oskar:

”Björn Ulvaeus & Benny Andersson: I Gott Bevar En gång var jag rädd för mörkret men det är jag inte mer. Dagar, nätter, det gör ingen skillnad, jag är trygg vad som än sker......och du ska alltid minnas vad jag sagt,  Jag är i gott bevar”

Kan en människa vara i “gott bevar” i allt som sker? I den här söndagens predikotext är det just den frågan som är på tapeten. Texten berättar hur Jesus ber till sin himmelske Fader. Han ber inför sitt eget uppbrott och skilsmässan från sina vänner, att Gud ska bevara dem från det onda.

Fakta
Immanuelskyrkan i Jönköping tillhör svenska missionskyrkan och är en kyrka, som satsar på tillgänglighet och öppenhet i det dagliga arbetet.

Den byggdes 1976 på samma plats som den förra kyrkan från år 1900. Arkitekt var förre jönköpingsbon Carl Nyrén. Kyrksalen är menad att styra tanken till enkelheten och innerligheten i det gamla bönhusets miljö. Det är rena raka linjer, allt i ljust trä. Altartavlan är en Kristusfigur i trä mot en blå rund bakgrund med små och stora människor präglade. Det är Jönköpingskonstnären Rune Karlzon som format konstverket utifrån Psalm 102, tredje versen, i psalmboken ”Öster, väster, norr och söder korsets armar överbrygga”

Medverkande
Pastor Carin Folkesson , gudstjänstledare
Pastor Jan Eirestål predikar
Kerstin Davidsson, textläsare
Hans Carlén, orgel, piano
Musiklinjens kör vid Södra Vätterbygdens folkhögskola
Ove Gotting, dirigent, dragspel
Tora Hyllstam, solist
Pernilla Nilsson, solist
Michelle Gandré Lauridsen, piano
Malin Berg, piano
Stina Widén, saxofon
Margit Gyllspång, cajon
Sara Hammander, elbas
Sofie Roos, fiol
Linn Eriksson, flöjt
Oscar Nilsson, cello

Tekniker:  Lennart Nilsson Sveriges Radio Kronoberg och Magnus  Walfridsson Sveriges Radio Jönköping

Producent:  Karin Malmsten Sveriges Radio Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".