Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Från en kyrka i Sverige. Vi sänder även gudstjänster som innehåller religionsmöten.

Äntligen vet vi nå´t mer om Gud

Publicerat söndag 27 maj 2012 kl 11.04
1 av 2
Immanuelskyrkan i Jönköping. Foto: Immanuelskyrkan
2 av 2
Jan Eirestål Foto: Privat

Trefaldighetssöndagens budskap är som ett utrop i glädje: "Äntligen vet vi nå´t mer om Gud!" Just detta är temat för gudstjänsten på Trefaldighetssöndagen som kommer från Immanuelskyrkan i Jönköping.

 För alla människor är Gud outgrundlig och fördold. Vi kan inte av egen kraft komma underfund med honom. Men en dag stiger Gud in i människornas värld, säger dagens predikant Jan Eirestål.
Det är inte så att vi avslöjar honom eller upptäcker honom. Han gör sig tillgänglig. I Jesus Kristus blir Gud synlig. Nu kan en människa göra en djupare och tydligare erfarenhet av Gud.

Medverkande
Pastor Carin Folkesson, gudstjänstledare.
Pastor Jan Eirestål predikar.
Immanuel Brass spelar, dirigent Rolf Johansson.
Organist och solist, Ove Gotting.
Textläsare var Peter Hedfors och Hanna K Roslund.

Tekniker: Lennart Nilsson och Johan Svensk.
Producent: Karin Malmsten, Sveriges Radio Jönköping.

Om Immanuelskyrkan

Altartavla av Rune Carlzon. Foto: Karin Malmsten/Sveriges Radio.

Immanuelskyrkan i Jönköping, tillhör svenska missionskyrkan, och är en kyrka som satsar på tillgänglighet och öppenhet i det dagliga arbetet.
Den byggdes 1976 på samma plats som förra kyrkan från år 1900. Arkitekt var förre jönköpingsbon Carl Nyrén.
Kyrksalen är menad att styra tanken till enkelheten och innerligheten i det gamla bönhusets miljö. Det är rena raka linjer, allt i ljust trä.
Altartavlan är en Kristusfigur i trä mot en blå rund bakgrund med små och stora människor präglade. Det är Jönköpingskonstnären Rune Karlzon som format konstverket utifrån Psalm 102, tredje versen, i psalmboken ”Öster, väster, norr och söder korsets armar överbrygga”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".