Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Skolskjutsregler förvirrar Marks-bor

Publicerat onsdag 2 oktober 2002 kl 09.10
Skolpolitiker försvarar nu de förvirrade skolskjutsreglerna i Marks kommun. Reglerna innebär bland annat att ungdomarna i Öxabäck får skolskjuts till Örby och Skene men inte till Kinna, trots att detta inte innebär någon merkostnad för kommunen.
I Öxabäck får Jessica Heldebring betala själv, för att komma till skolan i Kinna. - Jag tycker att det är dålig stil, säger hennes mamma Ann-Sofie Heldebring. Ann-Sofie Heldebring anser att Jessica har rätt till sitt busskort som hon hade till Örby, även när hon går i Kinna. Jessica hade när hon gick i Örby räckte över fyra zoner till exempel till Kinna. - Väljer man annan skola så får man stå för kostnaden för resor - det är själva grundprincipen, säger Gunnar Nilsson, ordförande i Barn- ovh ungdomsnämnden i Mark. Han säger att nämnden nu skall se över vad det kan kosta att ge alla busskort och sedan skall kommunfullmäktige få besluta i ärendet, men enligt Gunnar Nilsson har nämnden redan överskridit resebudgeten med en och en halv miljon kronor och därför finns det inga pengar att finansiera resor för alla skolungdomar.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".