Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland.
(Publicerat igår kl 19.24)

Läkemedelsnotan skall minskas

Publicerat tisdag 28 januari 2003 kl 09.03
Västra Götalandsregionen försöker minska kostnaderna för läkemedel. Ett underskott på 250 miljoner hotar i år och nu rekommenderas alla som skriver ut läkemedel att välja det billigaste alternativet.
Direktiven till utskrivning av mediciner finns i den årliga läkemedelslistan, som presenterades av Läkemedelskommittén i Västra Götaland i går. Det är så kallade generiska läkmedel som kan bytas ut. När läkemedel betraktas som likvärda skall det billigaste användas. På årets baslista finns 256 läkemedel där 50 är utbytbara. Förra året ökade läkemedelskostnaderna i Västra Götalandsregionen med 115 miljoner kronor mer än budgeterat. Bland annat ökade kostnaden för depressionsbehandling och blodfettssänkande behandling. Men att läkemedelskostnaden numera ligger på landstingens ansvar har bromsat ökningarna jämfört med tidigare. Jämfört med andra regioner och landsting hade Västra Götaland förra året bland dom lägsta kostnadsökningarna, 6,3 procent, för läkemedel. Ändå hotar i år ett underskott på en kvarts miljard kronor för regionens hälso- och sjukvårdsnämnd.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".