Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Fortsatt översvämning i Borås Problemet ligger i Bollebygd

Publicerat söndag 16 december 2007 kl 07.06

Viaredssjöns översvämningar ställer till ständiga problem för stugägarna.
Borås Stad vill dock inget göra eftersom de hävdar att problemen ligger i Bollebygd.

Borås Stad tar problemen med höga vattennivåer i Viaredssjön på allvar men kan inte agera.

Det säger kommunen i sitt svar till Kristin och Gunnar Mårdh i Sandared.

I somras klagade Gunnar Mårdh över översvämningar som tvingar honom att riva familjens gäststuga:

Gunnar Mårdh berätade i en intervju i höstas hur regelbundna översvämningar ställer till problem. Han förklarade i brevet till kommunen hur den alltmer utbredda bebyggelsen runt Viaredssjön, där våtmark utdikats och mark hårdgjorts genom asfalteringar och stenläggningar gjort att kraftiga regnoväder resulterar i att vatten forsar rakt ut i sjön omedelbart i stället för att fångas upp i marken. Gunnar Mårdh berättade hur han vill rensa Viaredssjöns utlopp, Sörån.

- Det finns träd och en gammal ålkista som hindrar vattnet att rinna av. 

Borås Stad har låtit undersökt förhållandena runt Viaredssjön. Gatunämnden håller inte riktigt med om att regnvatten åker rakt ut i Viaredssjön - bara en procent av området har snabb avrinning till dagvattenledningar som mynnar i sjön, medan Miljöskyddsnämnden anser att dagvattenproblemen kan minskas.

Men det Gunnar Mårdh vill, att Sörån rensas, det ligger på Bollebygds mark och det kan vi inte göra något åt, säger kommunalrådet Ulrik Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".