Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kemisalar stängs efter inspektion

Publicerat fredag 7 februari 2003 kl 08.29
Arbetsmiljöinspektionen har med omedelbar verkan stängt kemisalarna på Bäckängsgymnasiet i Borås. Elevernas kemibetyg är nu i farozonen.
I fredags stängde Arbetsmiljöinspektionen kemisalarna på Bäckängsgymnasiet. Enligt myndigheten behövs miljön förbättras på flera områden, bland annat krävs bättre ventilation och nödduschar. Det var meningen att salarna skulle renoveras i år. Totalt var tidigare 55 miljoner kronor avsatta i budget för olika renoveringar av Bäckängskolan, men den borgliga majoriteten stoppade senare sina planer och det tror Lennart Mivér, utbildningschefen i Borås, har påverkat Arbetsmiljöinspektionen att agera i ärendet. Ett hundratal elever står nu utan möjligheter till kemilaborationer och elvernas kemibetyg är nu i farozonen.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.