Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Borås

Vägen lång till ekologiskt i köken

Publicerat måndag 23 juni 2008 kl 07.12
Mer än dubbelt så mycket ekologiskt behövs för att nå målet. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

Borås måste fyrdubbla de ekologiska livsmedlen i storköken för att nå målet på 25 procent ekologiska livsmedel om två år, men vägen dit är lång.

- Det finns möjligheter. Nu ska vi försöka få in ännu mer varor, säger Lena Hansson som är verksamhetsansvarig för kosten på Daltorpsskolan som åtminstone ligger över kommungenomsnittet.

Bland annat ekologisk mjölk, filmjölk, lingonsylt, matolja och bananer, brukar finnas i den stora kylen när köket går på högvarv. Daltorpsskolan har 2008 tagit in 11 ekologiska livsmedel som de använder frekvent, Totalt betyder det att 9.4 procent är ekologiskt, en bit ifrån målet på 25 procent som ska vara uppnått 2010 men de ligger ändå över medel i Borås som var 6 procent under 2007.

Sophia Herter
sophia.herter@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".