Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Näringslivet i Västsverige klarar sej hyggligt

Publicerat tisdag 10 juni 2003 kl 17.28
Näringslivet i Västsverige har inte levt upp till de optimistiska prognoserna från i höstas men det går ändå hyggligt. Läget betraktas som normalt, och för sex av åtta undersökta branscher går det bättre än i Sverige i övrigt. Det visar den andra konjunkturbarometer som Västra Götalandsregionen tagit fram tillsammans med SCB.
Av de fem undersökta delregionerna toppar Skaraborg, tätt följt av Halland. I Sjuhärad har den förväntade uppgången inom tillverkningsindustrin uteblivit, men det finns förhoppningar om återhämtning under hösten. Ett undantag är maskinindustrin, som har en stadig uppgång i orderingång och produktion. En fortsatt uppgång förväntas också inom detaljhandeln.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.