gud och politik

”Be gud välsigna Sverige”

Foto: Riksdagen.
1 av 3
Foto: Riksdagen.
2 av 3
"Gud välsigne Sverige" - framtida avslut av statsministern? Foto: Scanpix.
3 av 3
"Gud välsigne Sverige" - framtida avslut av statsministern? Foto: Scanpix.

Riksdagsledamoten Else-Marie Lindgren (KD) från Borås tycker att statsministern borde avsluta sina tal med att be Gud välsigna Sverige.

Förebilden är USA där presidenten avslutar med ”God bless America”.

Publicerat tisdag 10 februari 2009 kl 12:51

Kristdemokraten Else-Marie Lindgren har USA som förebild. Där avslutar presidenten sina tal med ett ”God bless America”.

– I USA hör du presidenten välsigna landet och människorna, säger Else-Marie Lindgren till Radio Sjuhärad.

– Jag tycker det skulle vara suveränt om statsministern kunde säga detta för vi är fortfarande ett kristet land. Det är viktigt att ledningen ska kunna bekänna sin tro, säger Else-Marie Lindgren.

Men Else-Marie Lindgren får mothugg för sina tankegångar. Riksdagsmannen Jan Ericsson (M) från Marks kommun tycker det är en dålig idé att blanda religion och politik.

– Vi har ju en gång tagit beslut i riksdagen att skilja kyrkan från staten... ...Det är bättre att prästerna och andra kyrkliga företrädare välsignar landet vid sina andakter, säger Jan Ericsson.

Dela

Användarkommentarer

Kommentera

Nedanstående kommentarer kommer från användare av sverigesradio.se och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar Sveriges Radios regler för kommentering

Visa fler