Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Friskförklarades utan att ha träffat läkaren

Publicerat lördag 19 juli 2003 kl 13.01
Leif Lund i Borås har varit sjukskriven sedan i mars. Men i förra veckan fick han ett brev där han friskförklarades - från en läkare som han aldrig pratat med eller träffat.
I oktober small det det till i Leif Lunds nacke, sedan svimmade han. Sedan dess lider han av yrsel, glömska, skakningar i högerhanden och nästan konstant huvudvärk. Han har blivit rundskickad till flera läkare men ingen har kunnat tala om orsaken. I mars blev Leif Lund sjukskriven från sitt jobb som terminalarbetare och har jobbat två timmar om dagen. I början av sommaren genomgick han magnetröntgen och tog prover på ryggmärgsvätskan. Leifs dåvarande läkare har slutat, och den nye läkaren baserar sin friskförklaring enbart på resultatet av proverna. I brevet från läkaren står det "Vi finner således ej tecken på neurologiska sjukdomar utan jag tycker att du bör kunna återgå i heltidsarbete när sjukskrivningen utgår".
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.