Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Arbetslösheten i Sjuhärad ökar

Publicerat torsdag 7 augusti 2003 kl 14.36
Arbetslösheten i Sjuhärad ökar. Det visar färska siffror från Länsarbetsnämnden. I samtliga kommuner utom Ulricehamn och Tranemo har arbetslösheten i juli ökat om man jämför med samma period förra året.
I hela Västra Götaland fortsätter antalet arbetslösa att stiga. Den öppna arbetslösheten ökar samtidigt som antalet personer som ingår i arbetsmarknadsåtgärder minskar, enligt Länsarbetsnämndens statistik. I sjuhärad ökade arbetslösheten i juli i alla kommuner om man jämför med samma period förra året, utom i Ulricehamn och Tranemo. I Ulricehamn är arbetslösheten oförändrad och i Tranemo har den till och med minskat något sedan förra året. Borås har den högsta arbetslösheten i området. Där var 6,4 procent av arbetskraften öppet arbetslös i juli. För hela länet är siffran 6 procent. Även antalet varsel ökade under juli, trots att juli månad i regel är en månad med ett lågt varselantal. Under juli har 40 företag i Västra Götaland varslat sammanlagt 902 personer om uppsägning. Man får gå tillbaka ända till 1997 för att hitta ett högre varseltal.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".