Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland.
(Publicerat igår kl 19.24)

Stora besparingar väntar äldrevården i Herrljunga

Publicerat fredag 8 augusti 2003 kl 07.56
Nu väntar stora neddragningar inom äldrevården i Herrljunga. Besparingar på över tre och en halv miljon kronor föreslås inom vård och omsorgsområdet. Anledningen är det stora underskott som socialnämnden dras med.
I maj i år beslutade kommunstyrelsen i Herrljunga att alla nämnder måste göra besparingar - vare sig de går med plus eller minus. Och anledningen är kommunens beräknade underskott på nästan 9 miljoner kronor i år. Störst underskott, 5,5 miljoner kronor, förväntas socialnämnden göra. Och det är också där besparingarna blir som störst. Dom två stora posterna i förslaget är att helt dra in den sociala dagvården och demensdagvården för äldre i kommunen. Det är en verksamhet som kommunen enligt lag inte behöver ha, men som minskar isoleringen för de äldre som väljer att bo kvar i sitt eget hem. Nedläggningen av den sociala dagvården och demensdagvården skulle totalt innebära en besparing på nästan 1,8 miljoner kronor. Samtidigt kan detta komma att leda till att anhöriga belastas hårdare, att efterfrågan på permanenta demensboenden ökar och att behovet av hemtjänst blir större, skriver man i besparingsförslaget. Övriga neddragningar handlar framförallt om neddragningar av personal på äldreboenden och inom hemsjukvården. I nästa vecka ska socialnämnden i Herrljunga ta ställning till besparingsförslaget.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".