Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

Konflikten med Attendo olöst

Publicerat lördag 16 augusti 2003 kl 08.36
Redan den 1:a september tar Svenljunga kommun över driften av de äldreboenden som tidigare drivits av det kritiserade vårdföretaget Attendo Care, beslutades på ett möte tidigare i veckan. Men det innebär inte att konflikten mellan kommunen och Attendo är löst.
Konflikten mellan det privata vårdföretaget Attendo Care och Svenljunga kommun har varit långdragen. Bakgrunden till konflikten är att kommunen efter inspektioner på äldreboendena Furubergsgården och Klockaregården ansåg att Attendo inte kunde uppfylla det avtal man hade med kommunen om att driva äldreboendena. Främst menade kommunen att företaget hade för lite personal för att kunna sköta vården på ett ordentligt sätt. Så i slutet av juli beslutade Svenljunga kommun att bryta avtalet med Attendo. Och mötet i måndags var ett första förlikningsmöte mellan parterna. Där enades man om att avtalet brutits och diskuterade detaljerna i hur man nu ska gå vidare. Båda parter kommer antagligen resa skadeståndskrav gentemot varandra, men hur stora dessa kan komma att bli och när det kan bli aktuellt med en eventuell juridisk process är ännu inte klart.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".