Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Vinnarreceptet Årets kock i skolan

Publicerat tisdag 21 april 2009 kl 14.41

Lasagne smaksatt med pepparrot, samt sallad på äpple och gurka - av Tom Sjöstedt.

Ingredienser till 10 portioner.

  • 800 g nötfärs
  • 200 g gul lök, skivad
  • 100 g morot, riven
  • 10 g vitlök, pressad eller riven
  • Smör, till stekning
  • 1 kg tomater, krossade på burk
  • 200 g chilisås
  • 2 dl köttbuljong
  • 50 g pepparrot, färsk, riven eller på tub
  • 1 l Crème fraiche gourmet äpple & pepparrot
  • Lasagneplattor
  • 200 g riven ost, gratäng
  • Salt och svartpeppar
  • Äpple- och gurksallad
  • 300 g äpple, syrligt, skalat
  • 200 g gurka, skalad
  • 10 g dill, grovhackad
  • 1,5 tsk äppeljuice, koncentrerad
  • 1,5 tsk citronsaft, färskpressad
  • Salt och svartpeppar

Gör så här:
Stek färs, lök, morot och vitlök i smör.
Rör i tomater, chilisås och buljong.
Koka upp och låt sjuda ca 5-10 min.
Tillsätt pepparrot och smaka av med salt och peppar.

Varva köttfärssåsen med crème fraiche och lasagneplattor. Avsluta med lasagneplattor, köttfärs och ost.

Grädda i ugn på 175° i ca 35 min.

Skär äpple i grova tärningar och skiva gurka i slantar. Blanda med resterande ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".