Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Viktigt meddelande till allmänheten i Sandvikens kommun
Det brinner i en torvtäkt söder om Årsunda med stor rökutveckling och kraftig vind. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.
(Publicerat idag kl 15.42)

Bullrigt för boråsarna

Publicerat tisdag 16 september 2003 kl 07.48
Tolvtusen människor, eller var femte person som bor i de centrala delarna av Borås, utsätts för allt för höga bullernivåer. Det visar en färsk kartläggning som Miljöskyddskontoret har gjort i samarbete med Statens Provnings- och forskningsinstitut, SP.
Sture Larsson-Jones på miljöskyddskontorret har varit ansvarig för kartläggningen. Han menar att det finns många fastigheter som nu behöver åtgärdas. 1300 fastigheter är identifierade i Borås; med hjälp av avancerade datakörningar har man letat upp dem. Av dessa ligger 300 fastigheter utefter vägar och gator där kommunen har ansvar. Restarande har Vägverket ansvar för. Naturvårdsverket riktlinje säger att inga gator o vägar får bullra mer än 65 decibel. Bullret går att minska inomhus, framförallt genom att sätta in andra fönster. Totalt räknar Miljöskyddskontoret att det kostare drygt 13 miljoner att åtgärda de fastigheter kommunen har ansvar och statsbidrag täcker ungeför halva kostnaden. Men om en sanering kan börja redan nästa år för de många tusen boråsarna är dock oklart, enligt Sture Larsson Jones.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".