Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sverigedemokraterna

Oklart om stöd till SD

Publicerat söndag 23 augusti 2009 kl 12.38
1 av 5
2 av 5
Else-Marie Lindgren
3 av 5
Claes Västerteg,
4 av 5
Jan Ericson, Moderaterna.
5 av 5
Hasse Olsson

 Sverigedemokraterna får en vågmästaroll i riksdagen om det vore val i dag. Det visar en ny opinionsundersökning från GP/Sifo.
Två partier, Centerpartiet och Socialdemokraterna lämnar klara besked, ett stöd från Sverigedemokraterna är otänkbart. Kristdemokraterna och Moderaterna lämnar andra besked.

Bland Sjuhärads riksdagsledamöter säger två absolut nej till att regera med stöd från Sverigedemokraterna, Else-Marie Lindgren Kristdemokraterna och Jan Ericsson, moderaterna lämnar inget klart besked. Centerns Claes Västerteg säger absolut nej till att regera ihop med Sverigedemokraterna. 

 
Claes Västerteg är från Kinna  och har suttit i riksdagen sedan 2002. Han är vice ordförande i Miljö- och jordbruksutskottet och suppleant i Försvarsutskottet.
Han är företagare och engagerad i Två Skytlar. Han har också varit kommunpolitiker i Marks kommun. Västerteg var ledig från Riksdagen och var då pappaledig. Västerteg är född 1972.

 
Hasse Olsson är från Borås och är riksdagsledamot sedan 2006.
Han är suppleant i skatteutskottet och suppleant i Nordiska rådets svenska delegation. 
Han var ombudsman i Borås arbetarkommun ínnan han blev riksdagsledamot.
Olsson är en av tre socialdemokrater som sitter i riksdagen invalda från Sjuhäradsbygden.
Hasse Olsson är född 1951.

 
Else-Marie Lindgren har suttit i riksdagen sedan 2002. Hon är ledamot i Försvarsutskottet, suppleant i Utrikesutskottet, suppleant i sammansatta konstitution- och utrikesutskottet,  suppleant i EU-nämnden och suppleant i Nordiska rådets svenska delegation.
Else-Marie Lindgren var aktiv kommunpolitiker innan hon tog plats i riksdagen och var bl.a. kommunalråd. Lindgren är född 1949.

 
Jan Ericson är från Hällingsjö i  Marks kommun. Han tog plats i riksdagen 2006. Han sitter som ledamot i Arbetsmarknadsutskottet och suppleant i Socialförsäkringsutskottet.
Han är jurist och var innan han tog plats i riksdagen aktiv i kommunpolitiken i Marks komun.
Ericsson är född 1961 och aktiv Elfsborgssupporter.

Pär Sandin
033-17 75 61
par.sandin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".