Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Tämta/Sjuhärad

Närproducerat käk lockar många

Publicerat torsdag 10 september 2009 kl 09.56
Honungsodlarna Björn och Torbjörn Jacobsson i Tämta har mycket att göra. Foto: Jenny Hellström

Intresset för att köpa mat som är odlad eller tillverkad lokalt ökar bland konsumenterna. Lokalproducerat i Väst, som organiserar 275 livsmedelsföretag i Västsverige, ser en klar ökning de senaste åren.

Intresset för lokalproducerad mat ökar. Peter Drotz, som är vd för regionens och länsstyrelsens företag Lokalproducerat i Väst - ett företag som arbetar för att öka livsmedelsproduktionen i Västsverige - säger att omsättningen bara sedan i våras har ökat med 150 miljoner kronor. Lokalsproducerat i Väst samordnar 275 livsmedelsproducenter.

En av dem är honungsodlaren Torbjörn Jacobsson i Tämta mellan Borås och Vårgårda. Han har märkt av det ökade intresset, fler butiker ringer och vill ha hans produkter i hyllorna. Torbjörn Jacobsson har kunnat dubbla produktionen till 15 ton honung om året.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".