Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
ulricehamn

Hot och våld på ungdomsboende

Publicerat torsdag 4 februari 2010 kl 07.42
1 av 2
Anna-Lena Friberg, huvudskyddsombud
2 av 2
Enhetschef Marie Christiansson.

Ungdomsboendet Ungbo i Ulricehamn anmäls nu till Arbetsmiljöverket efter att personalen blivit hot och våld vid 12 tillfällen. Personalen anser att det saknas riktlinjer, men ansvarig enhetschef slår ifrån sig.

Både Länsstyrelsen och huvudskyddsombudet på Ulricehamns kommun har anmält det kommunala ungdomsboendet Ungbo till Arbetsmiljöverket.
Tolv gånger under 2008 och 2009 har personalen upplevt hot eller våld, och det har även förekommit droger i verksamheten.

Men arbetsgivaren har inte åtgärdat problemen - eller ens diariefört tillbudsrapporterna, säger huvudskyddsombudet Anna-Lena Friberg.

– Det är en allvarlig situation, säger huvudskyddsombudet Anna-Lena Friberg.

På vilket sätt allvarligt?

– Om man arbetar inom en verksamhet där det kan förekomma hot och våld måste man ha klara riktlinjerna för hur man ska jobba och vad man ska göra om det händer någonting. Om inte riktlinjer finns så kan det hända mycket värre saker än vad som behöver hända.

Vad händer nu?

– Min förhoppning är att arbetsgivaren tar i det här och gör någonting åt det på riktigt, säger Anna-Lena Friberg.

Kritiken tillbakavisas
Marie Christiansson, chef på individ- och familjeomsorgsavdelningen i Ulricehamn, säger att man jobbar med frågan. Hon tillbakavisar kritiken om att det inte finns några riktlinjer för hur hot och våld mot personalen ska hanteras. Riktlinjerna finns och revideras allt eftersom det behövs, säger hon.

Däremot medger hon att tillbuden inte rapporterats skriftligt. Marie Christiansson lovar bättring och betonar att berörd personal och ungdomar togs om hand på rätt sätt.

Förändring på gång
Vården av unga i Ulricehamn är också inne i en förändringsprocess med mer vård på hemmaplan istället för exempelvis behandlingshem på annan ort. Det ställer också högre krav på personalens kompetens.

– När man är i någon form av kris kan man känna sej trängd i ett hörn och på det sättet agera på olika sätt. Men lär man sig som personal att känna sej trygg och vet hur man ska förhålla sej så tror jag också att de här situationerna med hot och våld kan minimeras ännu mer. säger Marie Christiansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".