Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kritik mot arbetsmiljö i vården

Publicerat torsdag 17 januari 2002 kl 08.01
Saco i Sjuhärad skärper nu tonen mot regionen och kritiserar skarpt regionens otillräckliga åtgärder för en bättre arbetsmiljö. Samtidigt aviserar arbetsmiljöverket att tio vårdcentraler i Sjuhärad ska specialgranskas.
Striden om arbetsmiljön började för nära två år sedan då facket krävde mer resurser på vårdcentralerna i Borås för att få en godtagbar arbetsmiljö. Strax före jul kom regionledningens svar på vad man tänkte göra åt arbetsmiljön i regionen. Svaret har retat upp facket eftersom det inte innehöll några konkreta åtgärder och fackets kritik har nu utvidgas till att att omfatta fler vårdcentraler och olika sjukhusavdelningar i västsverige. Arbetsmiljöverket har krävt att regionen skall redovisa vilka konkreta åtgärder som skall vidtas. Arbetsmiljöverket har nu också beslutat att granska 40 vårdcentraler i Västra Götaland, tio av dessa finns i Sjuhärad.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.