Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Översvämning hotar Svenljunga

Publicerat söndag 3 februari 2002 kl 10.01
Vattennivåerna har stigit dramatiskt under natten. I centrala Svenljunga har vatten trängt in i flera fastigheter och på flera håll i Sjuhärad har mindre vägar svämmat över och stängts av.
Ätran har stigit med 30 centimeter sen i går kväll och i centrala Svenljuna är läget kritiskt på flera håll. I en stor industribyggnad står redan mycket vatten - men byggnaden står tom efter tidigare översvämningar. I flera andra fastigheter i Svenljunga är vattnet på väg att tränga in. Dessutom hotas det kommunala avloppet av det tryck som allt vatten åstadkommer. Det är stor risk att vatten snart börjar tränga upp i toaletter och avlopp. Vattennivån i Åsunden har stigit så kraftigt att man kan tvingas öka släppet av vatten , något som skulle innebära att vattnet stiger ytterligare i Svenljunga. Även i Mark har översvämningsläget blivit mer kritiskt under natten. Särskilt Häggån ställer till problem . En hyresfastighet har redan fått in vatten i källaren. På tekoföretaget Ludvig Svensson pumpar man för fullt för att hindra vattnet att tränga in i lokalerna. All tillgänglig kapacitet utnyttjas hos räddningstjänsten och förvärras läget krävs hjälp utifrån.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".