Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sjuhärad

Storköken vill kittla smaklökarna

Publicerat torsdag 21 oktober 2010 kl 11.17
Kökspersonal: ” Bra med nytänkande”
(1:33 min)
1 av 2
Ewa Sjöberg i köket på Särlaskolan. Foto: Sara Holmberg
2 av 2
Storköken vill laga läckrare Foto: Jurek Holzer, Scanpix

Nu startar en satsning för att förbättra maten i storköken i Mark, Herrljunga och Borås. Målet är att få större variation, färre halvfabrikat och mer ekologiska produkter.

Projektet  innebär bland annat utbildningssatsningar på personal som jobbar med mat i kommunen. 

Nyheterna var med när Ewa Sjöberg som jobbar i köket på Särlaskolan på Norrby i Borås fick lära sig ett nytt recept: en fiskgryta med apelsinsmak som stod på menyn idag.

Själv tycker hon att det nya matprojektet är bra.

– Det är intressant och fortbildning behövs. Man behöver få lite nytänkande eftersom man ofta går i samma banor, säger Ewa Sjöberg.

– Man blir aldrig fulllärd utan man kan hela tiden utvecklas och förbättra sina kunskaper, säger hon.

Sara Holmberg
sara.holmberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".