Kulturkalaset med två sjuhäringar

Publicerat onsdag 17 augusti 2011 kl 07.14
Gatukonstnären Shai Dahan. Foto: Sara Johansson, P4 Sjuhärad.
Gatukonstnären Shai Dahan. Foto: Sara Johansson, P4 Sjuhärad.

När det gigantiska kulturkalaset drog igång i Göteborg igår medverkade minst två Boråsare. Mycket skiljer de två artisterna åt, men det finns en del gemensamma nämnare.

Jill Johnson, inflyttad Boråsare med en förkärlek till country står på Götaplatsen klockan nio i kväll för att underhålla publiken. En annan inflyttad boråsare är gatukonstnären Shai Dahan från New York. Under kulturkalasets två första dagar ritar han stora målningar som ska sättas upp på ett hotell i stan. Motivet är rodeo med dalahästar

Konst som influeras av både svensk och amerikansk kultur skulle man alltså också kunna säga förenar Jill Johnsson och Shai Dahan. Men, en sak som skiljer sig åt är att delar av den konst Shai Dahan ägnar sig åt inte är laglig. För han målar även på ytor i det offentliga rummet som han tycker behöver livas upp.

-- Det är en skam att man riskerar att straffas för att man livar upp det offentliga rummet, säger gatukonstnären Shai Dahan.

Skriv ut

Användarkommentarer

Kommentera

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler