Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i Kronåsens industriområde med kraftig rökutveckling som följd.
(Publicerat idag kl 15.48)

Kritik mot sjösänkning i Viskafors

Publicerat torsdag 19 april 2012 kl 07.20
"Ser ut som på månen"
(1:49 min)
Ronny Fallberg, naturskyddsföreningen. Foto: Jenny Hellström

Djurlivet påverkas när Vattenfall nu sänker nivån i Storsjön i Viskafors med åtta meter för repartionsarbeten. Naturskyddsföreningen är kritik till den sena informationen, och för att fisk och fågellivet blir extra lidande av att det sker just nu.

– Allt ligger bart och det växer ingenting, bara grus och sten, säger Ronny Fallberg i naturskyddsföreningen. Det ser nästan ut som ett månlandskap.

Att sjön nu sänks beror på att Vattenfall, som äger anläggningen, ska se över säkerheten. Ikväll har man bjudit in berörda till ett informationsmöte. Och även om Ronny Fallberg är medveten om att arbetena måste göras menar han att de kommer att påverka djurlivet och han tycker att informationen kommer väl sent.

– Storlommen har ingen möjlighet att häcka i år. Och fiskarna som lägger sin rom i strandkanten där vattnet är varmt får heller ingen möjlighet till det i år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".