Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
SPORT

Borås Hockey klarar ackordet - hoppet lever om elitlicens

Publicerat fredag 27 april 2012 kl 15.36

Borås Hockey har fått in tillräckligt med pengar för att klara det ackord som klubben måste betala sina långivare. Det innebär att klubben kan slutföra den pågående rekonstruktionen.

Tidigare den här veckan gick Borås Hockey i ett öppet brev ut och vädjade till både företag och privatpersoner att öppna sina plånböcker och skänka pengar till klubben. Och beskedet från Borås Hockey idag är alltså att man har fått in tillräckligt med pengar för att klara ackordet, alltså att betala 25 procent av skulderna till sina långivare. Det innebär att klubben kommer att klara av att slutföra den rekonstruktion som pågår.

"Uppfyller kraven för elitlicens"
Klubben avslutar bokslutsåret på måndag, den sista april. Och enligt styrelseledamot Robert Magni så kommer man nu att kunna visa upp ett positivt eget kapital i bokslutet, vilket krävs för att klubben ska ha möjlighet att få sin elitlicens och därmed slippa nedgradering från allsvenskan. Robert Magni säger till P4 Sjuhärad att man från klubbens sida nu anser att man uppfyller kraven för elitlicens.

Pengar saknas fortfarande
Men utöver ackordet, som nu alltså ska vara i hamn, så har Borås Hockey också andra skulder som ska betalas. Bland annat så fick spelarna i januari lön via den statliga lönegarantin, och den lönekostnaden ska betalas tillbaka till staten. Utöver pengar till ackordet, sammanlagt omkring 1,2 miljoner kronor, så har Borås Hockey haft som mål att till och med idag få in ytterligare 600 000 kronor för att kunna betala tillbaka januarilönen, men enligt styrelseledamoten Robert Magni saknas fortfarande mellan 100 000 och 150 000 kronor för att nå det målet.

Borås Hockey ska nu skicka in bokslut och budget till Hockeyallsvenska nämnden senast den sista maj. Det är den nämnden som sedan beslutar om klubben får förnyad elitlicens.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".