Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Recept

Gott efter grillen

Publicerat tisdag 25 juni 2013 kl 12.58
Pannacotta och cheesecake. Foto Amanda Petersson

Danielle Schill tipsar om desserter som passar bra efter en stor grillkväll! Som man dessutom kan förbereda kvällen före och låta stå i kylen tills dess att man ska servera. Två olika desserter; Vit choklad cheesecake med blåbär och Cookies 'n' Cream Pannacotta

Vit choklad cheesecake med blåbär ca 6 st

Botten:

150 g digestivekex

50 g smält smör

Vit chokladkräm:

100 g vit choklad

100 g cream cheese

1 dl florsocker

2 dl vispgrädde

blåbär till dekoration

glas till servering

Krossa kexen och blanda dem med det smälta smöret. Lägg i botten av glasen.

Smält den vita chokladen och låt svalna. Vispa cream cheese och florsocker. Vispa grädden hårt. Blanda ner den vita chokladen i cream cheesen. Vänd försiktigt ner den vispade grädden och klicka ut i glasen. Ställ in i kylskåpet över natten. Strö över blåbär innan servering.

Cookies 'n' Cream Pannacotta ca 6 st

5 dl vispgrädde

3 msk socker

1 tsk vaniljsocker

2 st gelatinark

1 burk oreocookies, eller andra chokladkex

Lägg gelatinarken i kallt vatten och ställ åt sidan. Koka upp grädden med socker och vaniljsocker. Vispa ner gelatinbladen i den varma grädden. Häll upp på glas och krossa chokladkexen och smula över. Ställ i kylskåpet över natten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".