Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
borås

Gott betyg för Bäckängsgymnasiet

Publicerat torsdag 27 juni 2013 kl 07.52
Gott betyg för Bäckäng
(1:25 min)
Bäckängsgymnasiet i Borås. Foto: Joel Wendle.

Bäckängsgymnasiet får ett gott betyg av Skolinspektionen som granskade skolan i mars i år. Man konstaterar att elevernas betyg allmänt ligger över riksgenomsnittet och de synpunkter man har på skolan är främst av administrativ karaktär.

Skolinspektionen skriver i sin rapport att näst intill samtliga elever under förra året fick godkända betyg i kärnämnena och att alltså betygen ligger över riksgenomsnittet - 15,7 poäng, 0,6 över riksgenomsnittets 15,1.

De synpunkter Skolinspektionen har på Bäckängsgymnasiet berör inte själva undervisningen.

Man kräver att man på Bäckängsgymnasiets naturvetenskapliga del ska skapa en plan mot kränkande behandling, att uppföljningen av utbildningen på den samhällsvetenskapliga del ska systematiseras och att oklarheter kring det pedagogiska ledarskapet ska redas ut av berörd rektor på den estetiska delen.

När Skolinspektionen i våras besökte Sven Eriksonsgymnasiet i Borås var kritiken hård.

Man konstaterade stora brister i kunskaperna och att betygspoängen låg under riksgenomsnittet - 14,3 poäng - och att det fanns lärare som inte anpassade undervisningen till elevernas behov och förutsättningar. Skolan kritiserades också för bristande värdegrundsarbete och kränkande behandling av elever. Man uppmärksammade sexistiska inslag i elevkårens verksamhet och att flickor inte hade tillträde till en sammanslutning med anknytning till skolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".