Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
trafik

Västtrafik höjer priserna i höst

Publicerat fredag 28 juni 2013 kl 07.47
Arkivfoto: Västtrafik

I höst blir det dyrare att åka med Västtrafik. Biljettpriserna höjs med i genomsnitt 5,9 procent vilket innebär att en enkelbiljett som idag kostar 24 kronor efter höjningen kommer att kosta 25 kronor.

Västtrafiks VD Lars Backström säger i ett pressmeddelande att satsningarna som västtrafik har genomfört har gjort att fler än någonsin väljer att resa med kollektivtrafiken, vilket innebär att kostnaden för kollektivtrafiken ökar och en justering av priserna är nödvändig.

Att höjningen som normalt sett sker vid årsskiftet tidigareläggs beror på att Västtrafiks budgetprognos pekar mot ett minusresultat för 2013.

Prishöjningarna beräknas träda i kraft den 29 september 2013.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".