Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Radiokocken

Rågmjölspanerad makrillfilé

Publicerat tisdag 2 juli 2013 kl 10.02
Rågmjölspanerad makrillfilé med krämig spetskål och bacon.

I dag bjuder radiokocken Göran Nilsson på rågmjölspanerad makrillfilé med krämig spetskål och bacon.

Recept för fyra personer

4 makrillfiléer
Smör och rapsolja
400 g spetskål
1 paket bacon
50g smör
2 dl vispgrädde
Rivet skal från en citron
1 tsk färskpressad citronsaft
Salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:

1. Strimla baconskivorna och knaperstek dem. Låt rinna av på ett hushålspapper.

2. Skär kålen i ca 1 cm tjocka strimlor. Fräs kålen i smöret i en hög stekpanna i några minuter. Kålen ska vara krispig.

3. Tillsätt grädde, citronskal och saft. Låt koka några minuter så att grädden tjocknar.

4. Rör ner baconen och smaka av med salt och vitpeppar från kvarn.

5. Salta och peppra makrillen och vänd den i rågmjöl och stek i smör och rapsolja ett par minuter på varje sida.

Servera färsk potatis och sommarprimörer till makrillen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".