Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
MARK

Svårare för dietisten när vetenskapen ifrågasätts

Publicerat tisdag 13 januari 2015 kl 07.15
Kycklingfilé fylld med vitlöksost och örter i en härlig sås serverad med rosmarinpotatis. Foto: Niclas Odengård.
Kycklingfilé fylld med vitlöksost och örter i en härlig sås serverad med rosmarinpotatis. Foto: Niclas Odengård.

Potatis eller inte potatis. Fet mjölk eller enbart nyckelhålsprodukter? Det råder delade meningar om vad som är bra mat. Tidigare tog vi till oss det som vetenskapen sa. Numer bestämmer individen själv, menar dietist i Marks kommun. 

Therese Lindh har arbetat som dietist inom Marks kommun i över tio år. Hon märker en stor skillnad på hur vi ser på det här med mat. Tidigare kunde hon som dietist helt luta sig mot det som vetenskapen lyft fram som det bästa alternativet, idag ser det helt annorlunda ut. 

– Den allmänna inställningen är en helt annan idag, det blir krockar hela tiden. Serverades det potatis i skolan förr i tiden så tänkte de allra flesta att potatis är bra. Idag kan en del föräldrar säga att mitt barn ska inte äta potatis, säger Therese Lindh. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".