Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
RADIOKOCKEN

Arabiska piroger, pizza och falafel

Publicerat fredag 27 november 2015 kl 10.02
Pizza och piroger. Foto: Magdalena Brander
Pizza och piroger. Foto: Magdalena Brander

– Det viktigaste är att du är lycklig när du lagar maten, säger Saleh Miro som tillsammans med Haifa Dasouki bjuder på arabisk vegetarisk mat.


Falafel

Kikärter
Persilja
Lök
Vitlök
Kummin
Koriander

Blötlägg kikärtorna, efter det ska de mosas. Blanda alla ingredienser och låt det stå en timma. Innan fritering: häll i vatten för att späda ut falafelröran. När oljan är tillräckligt varm så formas falafeln till en rund boll, med ett speciellt verktyg (finns i orientaliska butiker). Lägg ner falafeln i den heta oljan. Ej olivolja. När falafeln har fått en fin brun färg är den klar. 

Pizza 

Koka färska tomater tillsammans med lök, färsk rosmarin, oregano, basilika, och olivolja. Lägg på degen.

Lägg på paprika, champinjoner och ost.

Degen innehåller yoghurt och mjöl, jäst, olivolja, socker, salt

Piroger 

Spenat
Lök
Sesamfrön
Citron
Salt
Olivolja

Blanda alla ingredienser. Lägg en klick av spenatblandningen på en liten bit av degen och stäng sedan pirogen som en triangel. Grädda i ugn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".