Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
RADIOKOCKEN

Mandelmussla - en julklassiker

Publicerat fredag 18 december 2015 kl 10.19
Mandelmusslor Foto: Petra Svedjevik/SR

Radiokocken bjuder på en gammal klassiker - mandelmussla. Perfekt julkaka som går variera i mängder, både efter kaffet och som förrätt.

Mandelmussla
Cirka 50 st. 

600 g smör
300 g socker
900 g vetemjöl
100 g oskalad hackad mandel

Blanda smör och socker först, blanda sen i mjöl och mandel till en jämn massa.

Kavla ut degen jämn och fin, ungefär 1,5 centimeters tjocklek. Tryck ut bitar med ett runt kakmått som passar i kakformarna, kan va runda eller avlånga formar, som är sprayade med fett.

Tryck ut massan jämnt i formen och baka av i 200 grader cirka 8-10 minuter.

Låt svalna och dekorera med valfri dekoration. Exempelvis grädde och en mandarin eller lägga till lite sylt, kanske till en förrätt då kan man ha en liten räkröra på med en citron och dillkvist. Låt fantasin flöda!

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".