Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
VÅRGÅRDA

Lex Sarah-anmälningar angående flyktingbarn

Publicerat måndag 11 januari 2016 kl 13.19

Vårgårda kommun har i januari gjort två Lex Sarah-anmälningar som gäller ensamkommande flyktingbarn.

Det handlar om brister i handläggningsprocessen. Viktiga delar har bortprioriterats, som en följd av hög arbetsbelastning, vilket riskerar att leda till att behov av stöd inte blir tillgodosett.

Den andra rapporten avser bristen i ett enskilt fall där Utredningsenheten på grund av hög arbetsbelastning inte kunnat genomföra en tillräcklig bedömning av ett barns behov inför en familjehemsplacering. Enligt rapporten är det tidsbrist och bristande informationsöverföring internt som orsakat att det inte genomförts en tillräcklig bedömning. Således har verksamheten brustit i att tillgodose personens vårdbehov samt att tilltänkt familjehem inte fått en tillräcklig bild av hens behov.

Detta missförhållande har också enligt anmälan berott på grund av utredningsenhetens höga arbetsbelastning och bristande informationsöverföring.

Utredning i de båda fallen pågår och Utredningsenheten arbetar aktivt med att se över rutiner och resurser för att kunna uppnå och bibehålla god kvalitet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".