Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
RADIOKOCKEN

Laxpudding med rökt lax

Publicerat fredag 15 januari 2016 kl 09.26
Laxpudding med rökt lax Radiokock 15 jan 2016

Radiokocken Ann Hansson bjuder idag på laxpudding med rökt lax.

Laxpudding med rökt lax

4 portioner

300 g skivad kallrökt lax
800 g potatisar
½ tsk salt
3 ägg
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
½ tsk aromat
2 msk smör

Dillsmör:

100 g smör
1 knippa finhackad dill

Gör så här:

Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Varva potatis och lax i en smord ugnssäker form. Salta lätt på potatisen. Understa och översta lagret ska vara potatis.

Vispa samman ägg, mjölk och grädde. Smaksätt med aromat och häll blandningen i formen. Lägg på några smörklickar och grädda i 175° varm ugn i 50-60 minuter.

Skira smöret: Smält smöret i en kastrull och slå över det i en skål – se till att bottensatsen inte kommer med. Blanda i dillen och servera dillsmöret till laxpuddingen med en fräsch sallad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".