Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
MAT

Lär dig Ivonetes enkla brasilianska grilltips

Publicerat fredag 6 maj 2016 kl 10.30
Ivonete Källqvist.
Foto: Jenny Hellström.

Ivonete Källqvist grillade för P4 Sjuhärads lyssnare. Vattnades det i munnen på dig? Lär dig Ivonetes två enkla recept som höjer grillupplevelsen.

I Rio i Brasilien, där Ivonete Källqvist, kommer ifrån grillar man gärna kött utan alltför mycket marinader.

– Olivolja och grovt salt räcker, säger Ivonete.

Till köttet, idag grillade vi kycklingvingar och entrecôte, bjuder Ivonete Källqvist på två brasilianska favoriter, dels en slags paprika- och tomatsås, som du gör så här:

Hacka grön paprika, tomat och färsk persilja. Blanda hacket med lika delar olivolja och vatten, cirka en deciliter. Krydda med svartpeppar och salt och låt stå i några timmar - ät som tillbehör till grillat!

Ivonete bjuder också på en grönsakssallad med majonnäs. Den gör du såhär:

Hacka morot och kokt potatis, tomat, paprika och lök. Blanda med hackad färsk persilja. Hacka gröna oliver och blanda alltihop med en neutral majonnäs, krydda med peppar och salt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".