Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
RADIOKOCKEN

Ananaspaj med grädde

Publicerat fredag 20 maj 2016 kl 15.02
Ananaspaj med en klick vispgrädde och citronmeliss.
Servera ananaspajen ljummen eller kall med en klick lättvispad grädde. Foto: Isabella Westberg/SR

Radiokocken bjuder på en klassisk och enkel ananaspaj som snabbt kan svängas ihop till festen. Servera den gärna ljummen med en klick grädde. 

Ananaspaj

4-6 port

Ugnstemperatur 175°, gräddningstid 40 minuter

Pajdeg:

150 gr rumsvarmt smör

1 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Fyllning:

2 dl crème fraiche

0,75 dl strösocker

1 ägg

1 tsk vaniljsocker

2 små burkar krossad ananas (avrunnen vikt 140 gr./st)

  • Rör ihop smör, socker, mjöl och bakpulver. Platta ut degen i en pajform på ca 27 cm i diameter.
  • Låt ananasen rinna av. Blanda crème fraiche, socker, ägg och vaniljsocker. Tillsätt ananasen, blanda och slå fyllningen i pajskalet.
  • Grädda mitt i ugnen i 175° i 40 minuter. Servera ljummen eller kall med en klick lättvispad grädde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".