Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Radiokocken Sjuhärad

Kladdkaka med saltlakrits och grädde

Publicerat fredag 4 november 2016 kl 11.15
En bit kladdkaka med vispgrädde.
Chokladig kladdkaka med en touch av lakrits. Foto: Isabella Westberg/Sveriges Radio

Kombinationen choklad och lakrits har blivit en ny favorit bland många. Hör du till dem får du testa radiokockens kladdkaka med en touch av lakrits.

Chokladig kladdkaka med en touch av lakrits

8-10 bitar

  • 3 ägg
  • 3 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 150 gram smör
  • 200 gram choklad med lakritsfyllning
  • 2 nypor flingsalt

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt det svalna något. Rör ihop ägg och socker i en bunke, blanda de torra ingredienserna i en annan, och rör ner det i smeten.

Blanda i smöret och rör till en slät smet. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter, 22-24 cm i diameter. Fördela ut smeten och tryck ner hälften av chokladen i bitar. Grädda mitt i ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten.

Ta ut kakan och fördela resten av chokladbitarna över kakan. Ställ in den på eftervärme i ugnen i ca två minuter så att chokladen smälter något och blir lätt att smeta ut till en topping, strö över flingsalt. Ta ur kakan ur formen och förvara den svalt i minst 4 timmar. Servera med en klick vispad grädde.

/Ann

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".