Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Radiokocken

Glöggkokta päron med mandelgrädde

Publicerat fredag 18 november 2016 kl 10.49
En djup tallrik med grädde och två bruna päronhalvor
Foto: Jon Koldenius/SR

För att piffa upp vardagen i mörka november. Radiokocken Ann Hansson bjuder på doft och smak av den annalkande julen.

Glöggkokta päron med mandelgrädde

Päronen:

4 st fasta päron
1 flaska glögg
0,5 dl socker
1 kanelstång
6 kryddnejlikor

Mandelgrädden:
3 dl grädde
50 gr mandelmassa
Flagad mandel

Gör så här:

Skala päronen men lämna kvar stjälken. Lägg dem i en kastrull och slå över glöggen så den täcker päronen. Tillsätt socker och kryddor och låt allt koka tills päronen känns mjuka, ca 40 minuter. Riv mandelmassan grovt, vispa grädden och blanda ner mandelmassan. Rosta mandeln i en torr het stekpanna. Servera päronen med en klick grädde och dekorera med mandeln.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".