Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
RADIOKOCKEN

Regnbågsfilé med gräddkokt grönkål

Publicerat fredag 16 december 2016 kl 08.40
Citronpepparstekt regnbågsfilé med gräddkokt grönkål smaksatt med bacon
Citronpepparstekt regnbågsfilé med gräddkokt grönkål smaksatt med bacon. Foto: Isabella Westberg/Sveriges Radio

Radiokocken tipsar om en fiskrätt med både juliga och somriga smaker. Byt baconet mot överbliven julskinka för en smart mellandagsrätt.

Citronpepparstekt regnbågsfilé med gräddkokt grönkål smaksatt med bacon


4 regnbågsfiléer

Salt

Citronpeppar

Smör

  1. Dela regnbågen i åtta bitar.
  2. Salta och strö på citronpeppar på regnbågen.
  3. Stek regnbågen i smör ca 2 minuter på varje sida


Gräddkokt grönkål med bacon

200 g grönkål

1 Schalottenlök

1 paket bacon

3 dl grädde

Smör

Salt och nymalen vitpeppar från kvarn

  1. Skölj grönkålen och skär bort rotstocken. Strimla grönkålen fint.
  2. Koka upp vatten och koka grönkålen i 2 minuter. Häll grönkålen i ett durkslag.
  3. Strimla och knaperstek baconen. Lägg baconen på ett hushållspapper.
  4. Skala och finhacka schalottenlöken
  5. Smörfräs schalottenlöken och grönkålen i en hög stekpanna med smör.
  6. Häll på grädden och blanda ner baconen.
  7. Låt grönkålen koka till inte att för tjock konsistens.
  8. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar från kvarn.

Servera kokt potatis till regnbågen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".