Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Svensk pizza invaderar Spanien

Publicerat torsdag 22 december 2016 kl 15.10
Pizzaägare: Det är mycket ansjovis här nere
(1:02 min)
En hand strör riven ost över en ogräddad pizza.
Foto: Jon Koldenius/Sveriges Radio

Den är italiensk från början men i Spanien är det den svenska varianten som gäller. Men i Spanien går räkorna och tonfisken före kebaben.

I Benidorm i Spanien kan man köpa svensk pizza. På flera ställen. Sani Talay är en av flera boråsare som öppnat pizzeria i Spanien.

– Här nere är det mer de klassiska pizzorna som gäller. Pizzakulturen har ändrats även här. Det har kommit in en del amerikanska varianter. Mest är det de med tonfisk, räkor och ansjovis som beställs, säger Sani Talay.  

– De har känt till svensk pizza i 15-20 år här. De är mer för den svenska varianten än den tunna, knapriga italienska varianten.

Den här intervjun gjordes tack vare ett lyssnartips.
Tipsa: p4sjuharad@sverigesradio.se - 033-17 75 71

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".