Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
RADIOKOCKEN

Våffla med extra allt

Publicerat fredag 24 mars kl 11.12
Våffla med pålägg
1 av 2
Foto: Caroline Aronsson/SR
Våffla med pålägg
2 av 2
Foto: Caroline Aronsson/SR

Med smarriga pålägg tar radiokocken Ann Hansson våfflan ett steg längre. Vad sägs om fetaost eller vaniljgrädde som garnering!

Våfflor
ca 8 st

125 gr smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 dl iskallt vatten

Smält smöret och låt det svalna.

Sätt på våffeljärnet så att det är varmt och klart för gräddning när smeten är färdig.

Vispa mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en jämn smet. Vispa ner det avsvalnade smöret och avsluta med att vispa ner det kalla vattnet.

Grädda och njut!

För att göra det lite extra matigt förslår Ann att man byter ut grädde och sylt. Testa istället creme fraiche, fetaost, soltorkade tomater och basilika. Eller varför inte filead apelsin, pistagenötter och vaniljgrädde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".