Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
ULRICEHAMN

Han kan bli Sveriges bästa pizzabagare

Publicerat onsdag 12 april kl 14.01
Bessim Plavci: Jag har inte bakat pizza på två år
(0:57 min)
Till vardags driver Bessim Plavci en lunchrestaurang i Ulricehamn.
1 av 2
Till vardags driver Bessim Plavci en lunchrestaurang i Ulricehamn. Foto: Natalija Sako/SR
På Bessim Plavcis restaurang serveras svensk husmanskost.
2 av 2
På Bessim Plavcis restaurang serveras svensk husmanskost. Foto: Natalija Sako/SR

Nästa vecka är Bessim Plavci med i tävlingen då Sveriges bästa pizzabagare ska koras, trots att han själv inte har bakat pizza på flera år.

– Det var ett tag sen men jag tror att det sitter kvar, jag bakar mycket i vanliga fall, säger Bessim Plavci, som i  vanliga fall driver en lunchrestaurang i Ulricehamn.

– Pizza har alltid varit en favoritmaträtt för mig och jag har saknat pizzabakningen eftersom jag inte haft det här på nya restaurangen, säger han.

Chans att tävla i Pizza-VM
Nästa vecka koras vinnaren som ska representera Sverige i Pizza-VM i Italien, och Bessim Plavci tror att han har god chans att vinna.

– Jag känner mig väldigt hemma med deg och tomatsås. Vad gäller ingredienserna kommer jag inte gå på det klassiska utan det kommer att bli något nytt, säger Bessim Plavci.

Första deltävlingen hålls i Göteborg den 22 april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".