Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
RADIOKOCKEN

Kycklingsallad för fina vårdagar

Publicerat fredag 28 april kl 10.32
två händer håller fram en tallrik med kycklingsallad
Foto: Jon Koldenius/SR

Något riktigt gott och nyttigt när vårsolen värmer. Radiokocken Göran Nilsson bjuder på kycklingsallad och currysås med mango chutney.

Kycklingsallad med currysås smaksatt med mango chutney

4 portioner


3 kycklingbröst

Salt, peppar och paprikapulver

Smör och olja till stekning

1 normalstor gurka

20 cocktailtomater i blandade färger

ca 100 g blandsallad i påse

1 dl majskorn

2 paket bacon

 

1: Stek kycklingen i smör och olja i en stekpanna, krydda med salt, peppar och paprikapulver.

2: Låt kycklingen svalna, skär kycklingen i tärningar.

3: Skala gurkan och skär den i fina tärningar, dela tomaterna

4. Knaperstekt baconen, låt svalna. Strimla baconen.

5: Blanda kyckling, gurka, tomat, sallad, majskorn och bacon i en bunke försiktigt.

 

Currysås smaksatt med mango chutney

 

2 dl matlagningsyoghurt

1 tsk curry

1 msk mango chutney

2 tsk socker

Salt

 

Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt.

Lycka till!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".