Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i Domsjö fabiker i Hörnettområdet med kraftig rökutveckling som följd.
(Publicerat idag kl 15.15)
RADIOKOCKEN

Chokladbollar med smaskig gömma

Publicerat fredag 5 maj kl 10.48
Chokladbollar rullade i pärlsocker och kokosflingor.
Foto: Sveriges Radio.

Radiokocken har gett de klassiska chokladbollarna en hemlig fyllning som gör dem ännu mer oemotståndliga.

Chokladbollar med smaskig gömma

20 st

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 0,75 dl kaffe
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • 1 dl drickchokladpulver
  • 9 dl havregryn
  • 20 tsk nutella eller annat nougatpålägg

 

Klicka ut 20 teskedar nougatpålägg på ett bakplåtspapper och ställ i frys i 30 minuter.

Mixa havregryn till ett pulver i en matberedare eller med mixerstav.

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker med elvisp till ett smidig konsistens. Tillsätt kaffet och vispa till en jämn smet.

Tillsätt kakao, chokladpulver och de mixade havregrynen och vispa ihop allt.

Rulla till 20 bollar och tryck in en fryst bit nougatpålägg i varje.

Rulla bollarna i kokos eller pärlsocker.

Förvara chokladbollarna i en tätslutande burk med lock i kylskåpet, ta gärna fram dem en liten stund innan de ska ätas.

Går utmärkt att frysa.

/Ann

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".