Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
RECEPT

Lyxig brunch-macka till helgen

Publicerat fredag 12 maj kl 13.37
Pocherat ägg, bacon, sparris, tomatskivor, salladsblad och hollandaisesås på en smörgås.
1 av 2
Ägg Benedict en perfekt brunch-smörgås att äta en helgmorgon när man går upp lite senare. Foto: Maja Jerosimic/Sveriges Radio
Lotta Sturnegk på besök på radion. Gör tummen upp.
2 av 2
Lotta Sturnegk, deltagare i 2017 års Sveriges Mästerkock. Foto: Niclas Odengård / Sveriges Radio

Mästerkocken Lotta Sturnegk är veckans radiokock och tipsar om hur du gör en lyxig brunchmacka. Perfekt att äta en helgmorgon när man går upp lite senare.

Lottas brunch-macka

Börja med att steka baconet, inga konstigheter.

Sedan rostar du brödet ( i det här fallet briochebröd) i en grillpanna på spisen, i samma panna grillar eller steker du den färska sparrisen.

Pochera ett ägg, det gör du genom att knäcka ett ägg lite försiktigt i sjudande vatten med en matsked ättika i. Sedan ska ägget vara i ungefär så länge som man hade kokat ett ägg med skal i.

Koka egen hollandaisesås enligt klassiskt recept (ingredienser smör, äggulor, citronsaft och salt och peppar).

Sedan monterar du allt och gör en matig brunch-macka, ihop med sallad och tomat, servera gärna med tomatjuice och kaffe!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".