Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

EU kräver mer livsmedelskontroll

Publicerat måndag 21 november 2005 kl 14.21

De nya bestämmelserna om hygien och kontroll av livsmedel som börjar gälla vid årsskiftet innebär en del förändringar. Nu ska livsmedelsinspektörerna kontrollera maten redan ute i ladugården.

Tidigare kontrollerades spannmål, grönsaker och mjölk från det tillfälle när de började klassas som livsmedel - det vill säga från till exempel kvarnen och mejeriet. Men enligt de nya bestämmelserna och det nya synsättet ”från jord till bord” så börjar inspektörernas jobb från januari redan ute på fältet eller i ladugården. Enligt lismedelsinspektör Josefin Schön från Skövde betyder det att de måste få mer resurser och vidareutbildning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".